FORÅRS-RETREAT – “Rum til tid” 5. – 8. april 2018

FORÅRSRETREAT PÅ FANØ
-midt i Nationalpark Vadehavet
“Rum til tid” 5.-8. april 2018.

Med dette retreat får du en unik mulighed for at give dig selv en pause midt i foråret. Vi sænker tempoet og lader naturen, meditation, yoga og skøn mad gøre resten. Dagene tilrettelægges, så der både bliver egentid og tid til samvær og guidet procesarbejde, hvor hver deltager har mulighed for at drage nytte af lige netop dét, der giver mening for den enkelte. Når vi siger Rum til Tid er det præcis, hvad vi mener; Vi skaber rummet, så der bliver tid til det, du har brug for.

Det er helt essentielt for os at der skabes en tryg og rolig atmosfære hvor deltagerne får mulighed for at trække sig tilbage fra dagligdagens gøremål og adspredelser. Derfor er der max. 10 deltagere på retræterne.

Du kan downloade hele beskrivelsen her

Generelt
Retreatet afholdes i naturskønne og idylliske Sønderho, hvor naturen hele tiden er lige ved siden af hvor vi går, står og er. Byen blev i 2011 kåret til Danmarks smukkeste landsby, og lever den dag idag stadig op til sit navn.

Maden vil være økologisk og tilberedt fra bunden – alt er vegetarisk.

Overnatning foregår i et af byens Fanøhuse; “Brinch Hjem”. Alle værelser har adgang til eget bad og toilet samt the-køkken. Der ud over er der fællesrum, køkkenfaciliteter, have m.m.

Praksis foregår i et andet af byens gamle huse; “Gæstehuset” fra 1868, hvor der i 2017 er indrettet et helt nyt hjem og praksisrum. I Gæstehuset vil de fleste måltider ligeledes foregå.

Enkelte dele af praksis vil desuden foregå i den omgivende natur, hvorfor praktisk og varmt tøj og sko skal medbringes. Afstand til Sønderhos dige, busholdeplads, indkøbsmulighed og husene imellem er inden for en radius af 300 m.

Retreatet er røg- og alkoholfrit. Der serveres vand til måltiderne, og der vil være fri adgang til the og kaffe.

Indhold
Mindfulness, meditationer, yoga, enkelte ‘Qi-gong’ øvelser og øvrigt kropsarbejde, som alle kan være med på. Tilbagetrækning med enkelte indlagte ’stilleperioder’, hvor man får mulighed for at fordybe sig i stilhed, i den støttende atmosfære vi sammen skaber.

Grundstrukturen for dagene:
07.15 – 09.00 Morgenpraksis – Yoga, meditationer og kropsøvelser.
09.00 – 10.00 Morgenmad
10.00 – 12.00 Egentid, Integration & Refleksion.
12.00 – 13.00 Samling og praksis
13.00 – 14.00 Frokost
14.00 – 17.00 Egentid, Integration & Refleksion.
17.00 – 18.00 Yoga og/eller meditation
18.30 – 19.30 Aftensmad
19.30 – ? Egentid, Integration & Refleksion – fællestid.
Gæstehuset er åbent fra 07.00 – 22.00, medmindre andet oplyses.

Underviserne
Mette Cathrine Rasmussen
Privatpraktiserende Psykolog og yogainstruktør, med særligt fokus på koblingen mellem psyke og krop. Indehaver af “Psykologklinikken Mette Cathrine”, der udbyder både psykologiske samtaler/terapi, yogaundervisning, oplæg og workshops. Se evt. mere på www.mettecathrine.dk

Allan Ulrich Thomsen
Underviser og formidler af mindfulness og meditation. MBSR lærer fra DCFM, Mindfulness instruktør og meditationsformidler fra Skolen For Anvendt Meditation, samt Psykoterapeut MPF fra Vedfelt Instituttet. Stifter af MindfulnessCenteret.dk samt medstifter af QuietZone.dk

Pris
Indkvartering på dobbeltværelse: kr. 4200,- Indkvartering på enkeltværelse: kr. 4900,-
Depositum kr. 1000.- der som minimum indbetales ved tilmelding. Det resterende beløb indbetales senest 30 dage før retreatets start.

I prisen er inkluderet forplejning, overnatning og undervisning.

Deltagerne medbringer selv sengelinned og håndklæder. Skriv gerne i forbindelse med tilmelding, om du medbringer egen yogamåtte (ej nødvendigt, men selvfølgelig en mulighed:). Husk desuden varmt tøj og sko, til den del af undervisningen, der foregår udenfor (hvis vejret tillader det, vil der være morgenyoga/-meditation ved Diget).

Tilmelding og betingelser
Bindende tilmelding sker ved at sende en mail til mail@fanoeretreats.dk med angivelse af dit navn, adresse, og tlf. Herefter modtager du en bekræftelsesmail, og når indbetalingen af depositummet eller hele kursusafgiften er modtaget, er pladsen sikret. Depositummet tilbagebetales ikke. Har du betalt hele beløbet og bliver forhindret i at deltage, kan du 30 dage før startdato få tilbagebetalt din indbetaling, minus depositum og minus kr. 500,- i administrationsgebyr. 30 dage før retreatets startdato kan der ikke ske refundering af indbetalinger.

Ved tilmelding mindre end 30 dage før retreatets start betales fuldt beløb med det samme.

Indbetaling til konto: reg. 9684 kontonr. 304271. Husk at skriv navn og formål på indbetalingen/overførslen.

Aflysning
Måtte det uventede ske at retreatet aflyses af arrangørerne, tilbagebetales det fulde indbetalte beløb.

Øvrigt
Er du allergisk overfor visse fødevarer vil vi søge at få kokken til at tage hensyn til dette. Informer gerne om dette ved tilmelding.

Der tages forbehold for fejl og ændringer.

Deltagelse på retreatet er på eget ansvar – både ophold og undervisning. Mindfulnesscenteret.dk og Psykologklinikken Mette Cathrine fraskriver sig ethvert ansvar i forbindelse med sygdom, skader o.lign. Deltagerne rådes til at tegne rejse- og ulykkesforsikring.

Spørgsmål
Har du spørgsmål til underviserne kan du kontakte Allan på mail@fanoeretreats.dk eller Mette Cathrine på kontakt@mettecathrine.dk.

Transport
Transport til og fra Fanø er ikke inkluderet i prisen. Der sejler færger flere gange i timen fra Esbjerg og overfarten tager ca. 12 min. For færgetider kan følgende link anvendes: https://www.faergen.dk/service/sejlplaner/fanoefaergen.aspx Der kræves ingen pladsbestilling. Samkørsel og andet kan aftales indbyrdes på den facebookgruppe, der oprettes omkring dette event. Der er også bus fra færgen ned til Sønderho, og busholdepladsen er lige ved siden af Brinch Hjem hvor vi står klar til at tage imod dig når du ankommer:-)

Vi glæder os til at se dig!
Kh. Mette Cathrine og Allan

“Hønen”, Sønderho – Fanø www.fanøretreats.dk